Stiglo prvih stotinu VIDI X mikroračunala za poznate zagrebačke srednje STEM škole

U izazovnoj i dosada neviđenoj svjetskoj situaciji Vidi je uspješno završio Project X i stigla je prva pošiljka hrvatskog mikroračunala pokretanog dvojezgrenim ESP32 procesorom.

Više od 100 različitih primjena i radionica već sada je spremno kako bi učenici zajedno sa svojim profesorima mogli kreirati zanimljive mini projekte poput web servera, upravljanja servo motorima, izrade univerzalnog daljinskog upravljača, retro gaming konzole ali i desetke drugih korisnih primjena.

Prva VIDI X mikroračunala podijelili smo Hrvatskom robotičkom savezu, zagrebačkom MIOC-u i Tehničkoj školi Ruđer Bošković. Projekt opremanja, što je zanimljivo, financirali su bivši učenici ovih dviju škola, no to je samo početak za VIDI X u STEM obrazovanju u Hrvatskoj jer je spremno preko 500 VIDI X mikroračunala koji će otići u sve dijelove Hrvatske.

PRIJTELJI PROJEKTA

bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

SVA PRAVA PRIDRŽANA - VIDI TO 2020.

Niti jedan dio ovog web site-a ne smije se u bilo kojem obliku ili radi bilo koje namjene reproducirati bez prethodne pismene suglasnosti izdavača, Svi tekstovi objavljeni na www.vidi-x.com pripremljeni su s osobitom pažnjom i kontrolirani na više razina. Redakcija www.vidi-x.com međutim, ni u kojem slučaju ne može odgovarati za moguće štete bilo kakve vrste nastale na osnovu savjeta, tekstova, slika ili drugog redakcijskog ili oglašivačkog materijala objavljenog na www.vidi-x.com ili na drugi način datog od strane zaposlenika ili suradnika izdavača.