Što je VIDI-X

Što je zapravo VIDI Project X? VIDI Project X je razvojno mikroračunalo potpuno osmišljeno i projektirano u Hrvatskoj. Pogonjen moćnim ESP32 procesorom s 2 jezgre i touchscreen TFT zaslonom. VIDI X je opremljen s nekoliko zanimljivih senzora te posebnim utorom za dodatno proširenje funkcionalnosti. Mogućnosti primjene VIDI X mikroračunala su nebrojene.

Na njega možete spojiti dodatne senzore i upravljati kompleksnijim sustavima poput upravljanja pametnom kućom ili učionicom, njegove Wi-Fi i BT komunikacijske mogućnosti iskoristite za povezivanje s različitim vanjskim sustavima.

VIDI Project X odlično koristi mogućnosti snažnog dvojezgrenog ESP32 procesora pa služi kao multifunkcijsko mikroračunalo ili kao razvojna pločica, kao učinkoviti HUB za cluster različitih senzora ili za neku potpuno novu namjenu koju će zajednica koja će se okupiti oko njega osmisliti.

Project X svoje je pipke već duboko pustio među najveće hrvatske tehnološke tvrtke koje su nam pomogle u testiranju ali i u razvoju projekta.

Ideje i osobiti pogledi iz očiju vrhunskih inženjera tvrtki poput Byte Laba, Rimac automobila i Gideon Brothersa dali su veliki obol u izgradnji VIDI Project X pločice koja se godinu dana nalazila u BETA fazi razvoja, a početkom proljeća 2020 stigao je i finalni produkcijski model koji se po nekim poboljšanim sitnicama razlikuje od beta verzije koja je neko vrijeme kružila među beta testerima.

PRIJTELJI PROJEKTA

bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

SVA PRAVA PRIDRŽANA – VIDI TO 2020.

Niti jedan dio ovog web site-a ne smije se u bilo kojem obliku ili radi bilo koje namjene reproducirati bez prethodne pismene suglasnosti izdavača, Svi tekstovi objavljeni na www.vidi-x.com pripremljeni su s osobitom pažnjom i kontrolirani na više razina.

Redakcija www.vidi-x.com međutim, ni u kojem slučaju ne može odgovarati za moguće štete bilo kakve vrste nastale na osnovu savjeta, tekstova, slika ili drugog redakcijskog ili oglašivačkog materijala objavljenog na www.vidi-x.com ili na drugi način datog od strane zaposlenika ili suradnika izdavača.