Profesori Tehničke škole Ruđer Bošković dobili svoje primjere VIDI X računala

Prva VIDI X mikroračunala podijelili smo Tehničkoj školi Ruđer Bošković.

VIDI X smo prezentirali u labosu koji je i inače namijenjen održavanju nastave sličnog tipa koristeći neke druge mikrokontrolere. U učionici je za držanje propisane udaljenosti bilo mjesta i više nego dovoljno.

Nabrajajući mnogobrojne primjene korištenja VIDI X mikroračunala, profesor nas je zaustavio kada smo spomenuli zaslon s mogućnošću dodira. U tome trenutku bilo je jasno kako ga uz uobičajene mogućnosti poput kontrola Led dioda, servo motora ili drugih aktuatora već viđenih u njegovoj učionici, najviše intrigiraju noviteti koji nisu ranije viđeni u njihovim učionicama.

Među ostalim demonstriranim mogućnostima izdvojiti ćemo zanimljivu radionicu u kojoj se demonstrira mogućnost izvršavanja zadataka na obje jezgre. Primjer spomenutog projekta možete proučiti na linku https://vidi-x.org/radionice/vidi-project-x-89-visejezgrena-okolina/

PRIJTELJI PROJEKTA

bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

SVA PRAVA PRIDRŽANA – VIDI TO 2020.

Niti jedan dio ovog web site-a ne smije se u bilo kojem obliku ili radi bilo koje namjene reproducirati bez prethodne pismene suglasnosti izdavača, Svi tekstovi objavljeni na www.vidi-x.com pripremljeni su s osobitom pažnjom i kontrolirani na više razina.

Redakcija www.vidi-x.com međutim, ni u kojem slučaju ne može odgovarati za moguće štete bilo kakve vrste nastale na osnovu savjeta, tekstova, slika ili drugog redakcijskog ili oglašivačkog materijala objavljenog na www.vidi-x.com ili na drugi način datog od strane zaposlenika ili suradnika izdavača.